Pinksterrally 2021

Op 23 mei 2021 wordt de 7e Lions Pinksterrally, Corona proof, verreden voor Stichting Buitenruimte Gelre IC
Deze rit is geen snelheidsrit, maar een puzzelrit waarmee we geld inzamelen voor het goede doel. Terwijl je tijdens de rally het stuur van jouw auto in handen hebt, rijd je geld bijeen voor het realiseren van een Buitentuin voor de IC van het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn (zie ook verder in dit bericht). Een project om het herstel van Intensive Care (IC) patiënten te bevorderen.
Voor deze gezelligheidsrit hoef je niet in het bezit te zijn van een oldtimer of anderszins speciale bolide, we houden de drempel lekker laag. Het enige wat je nodig hebt is een dosis goede zin en uiteraard een geldig rijbewijs!
Een équipe bestaat uit minimaal 2 personen (rijder en bijrijder). De rit zal ook voor de onervaren rally-rijder geen probleem zijn. Je start in de loop van de ochtend bij het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn en komt aan het einde van de middag over de finish bij SOAP. We hebben een alternatieve loterij met prachtige prijzen.
Het inschrijfgeld is slechts € 47,50 per persoon. Dit is inclusief een rallyboek en een picknick lunch van Het Apeldoorns Beleg. Helaas kunnen we dit jaar geen BBQ aanbieden in verband met de Corona maatregelen. Wij hopen dat we op 23 mei wel, op het terras van SOAP, de Pinksterrally kunnen afsluiten onder het genot van een drankje. 
Het aantal startbewijzen is beperkt, dus schrijf je snel in om er op 23 mei bij te zijn!  Wanneer je je hebt aangemeld ontvang je per mail nadere informatie. De inschrijving is pas definitief wanneer het inschrijfgeld is overgemaakt.
DE INSCHRIJVING IS GESLOTEN. WE ZITTEN VOL. VOLGEND JAAR WEER EEN KANS.
Heb je vragen of opmerkingen over de inschrijvingen stuur dan een mailtje naar:  lionspinksterrally@gmail.com
Sponsoren
De Lions Pinksterrally zou niet mogelijk zijn zonder de trouwe steun van onze sponsoren en vrijwilligers van Lionsclub Apeldoorn de Colonnade! We bedanken de volgende Sponsoren.
https://www.merida.nl/experience+center
https://www.dnvn.nl/
https://www.hetapeldoornsbeleg.nl/
https://www.msaonline.nl/
https://www.soap-apeldoorn.nl
https://www.selectwellness.nl
https://www.wensink.com
http://www.ace-pharm.nl
https://www.bakertillyberk.nl
http://www.jacksart.nl
https://reneekrijgsman.nl/
https://www.arthurbatenburg.nl/
https://www.wolfswinkel.nl/
https://chipsoft.nl/
http://www.c-wordz.nl/
https://www.car-go.nl/
https://www.okshoofd.nl/
 
 
 
Het goede doel
Terwijl u het stuur van uw auto tijdens de rally in handen heeft rijdt u geld bijeen voor Buitentuin IC Gelre Ziekenhuis
 
IC patiënten zijn gebaat bij zien van buitenlucht en het voelen van wind voor hun herstel.
“Even contact met de buitenlucht en het zien van de wolken, het voelen
van de wind kan wonderen doen voor de gemoedstoestand van een
patiënt die wekenlang alleen TL-balken heeft gezien in een saai wit
plafond” – dr Peter Spronk, intensivist

Een IC opname is een majeure aanslag op lichaam en geest. Zowel voor de patiënt als ook de partner, familieleden, kinderen en vrienden.
Van de 700 IC patiënten per jaar worden er ca. 100 langer dan 2 weken op de IC behandeld en dit kan oplopen tot 6 maanden !! Dit gaat over kinderen, volwassenen en ouderen.
De aantallen in de Corona tijd zijn echter veel groter.
Een IC omgeving staat erg ver van een heilzame en gezellige omgeving. Dat motiveert niet om je in te zetten voor herstel. Ziekenhuistuinen hebben een positief effect op het welbevinden van patiënten.
Willen vechten voor een doel met positieve gemoedstoestand leidt tot betere deelname aan revalidatietrajecten, ontwennen van beademing en een sneller herstel.
 

 

     
            

Scroll naar boven